vkvisie
Tijdschrift van de Vrij-Katholieke Kerk in Nederland

vorige home boven volgende

Middag van Rozenkruisers over spirituele intelligentie

Op zondag 13 januari organiseert de Internationale School van het Gouden Rozenkruis in Utrecht (Frederik van Eedenstraat 1) van 13.30 tot 16.30 uur een oriëntatiemiddag met de titel Spirituele intelligentie in het licht van de gnostieke mysteriën. Er zullen twee inleidingen worden gehouden. De eerste inleiding gaat over de samenhang tussen spiritualiteit en intelligentie. In de tweede inleiding wordt spirituele intelligentie besproken vanuit een gnostiek perspectief. De toegang is vrij.

De belangstelling voor het begrip spirituele intelligentie groeit. Steeds meer wetenschappers zien in dat de intellectuele intelligentie en de emotionele intelligentie tezamen nog niet zoveel zeggen over een mens. De menselijke intelligentie wordt beter in kaart gebracht als we onze spirituele intelligentie daarbij betrekken.

De wetenschap heeft een aarzelend begin gemaakt met onderzoek naar dat wat kan worden aangeduid als spirituele intelligentie. Vele gnostieke stromingen uit het verleden hadden duidelijke opvattingen over spiritualiteit en intelligentie. Zij bleven niet staan bij verstandelijke beschouwingen, maar leefden volgens hun verworven inzichten.

De Internationale School van het Gouden Rozenkruis wortelt in een oeroude traditie van mysteriescholen, maar is modern in haar boodschap. Volgens de Rozenkruisers is spirituele intelligentie de goddelijke stuw tot gebruik van verstand en gevoel, wil en liefde in het verlossingsplan van de mensheid. Meer informatie: 023-5320791 en www.rozenkruis.nl

 

Zoek op Deze site email VKVisie
Kerkgemeentes in Nederland

Home pages op Kingsgarden.org: English French Dutch