vkvisie
Tijdschrift van de Vrij-Katholieke Kerk in Nederland

back home up next

Zeven Wijdingen

Jean Wolters

In zijn boekje "Zeven wijdingen", stelt priester Fokker dat "wijdingen een reeks van te nemen stappen door de mens zijn om volgens die lijn de geestelijke kant van de schepping te beleven. Bij elke wijding word je ingewijd in een volgende fase van dat scheppingsproces, zodat je uiteindelijk de beschikking hebt over alle bestaande mogelijkheden en een volmaakt mens bent geworden".

Deze pennenvrucht is de neerslag van de vierde studie van de auteur over rituele en symbolische onderwerpen. Al direct bij het oriŽnterend doorbladeren van het boekje voel je de sfeer van de Vrij-Katholieke Kerk.

Hij behandelt alle zeven wijdingen plus de twee inleidende wijdingen van de functionarissen in onze kerk, en als laatste de bisschop, de "toezichthouder", die de vertegenwoordiger van de geestelijke inspiratiebron is van alle wijdingen, en alle in zich verenigt.

"De conclusie van deze studie lijkt te zijn dat er zowel voor mannen als voor vrouwen wijdingen zouden moeten zijn voor de verschillende bewustzijnsniveaus met een gelijke inhoud, maar met een verschillende vorm of benadering", aldus de auteur.

Dit boekje is, net als zijn vorige drie studies, een eigen initiatief van priester Fokker en als zodanig geen officiŽle, geautoriseerde uitgave van de Vrij-Katholieke Kerk. Iedere lezer van het gedachtegoed van dit boekje, wordt uitgenodigd om een eigen bijdrage te leveren aan de zoektocht naar de achtergrond van de wijdingen.

Deze 78 bladzijden tellende studie is te bestellen bij pr.T.F. Fokker (036-5367228) of bij J.F.J.Wolters (010-4269528).

Email: Hier klikken. Home pages:English French Dutch